Blijf fit en vitaal en kom zwemmen in het 25 meter bad van De Scheg!
Banenzwemmen bevordert de gezondheid, doordat vrijwel het hele lichaam getraind wordt. Het werkt als een krachttraining voor boven- en onderlijf, zonder daarbij het lichaam te belasten. Het water maakt je licht, waardoor gewrichten weinig druk ondervinden.

Banenzwemmen vindt plaats in het wedstrijdbad en is geschikt voor zowel de recreatieve – als de sportieve zwemmer. Tijdens banenzwemuren is het instructiebad overdag ook geopend. In de avonden is deze gesloten. De minimumleeftijd is 13 jaar.

Banenzwemmen

Indeling wedstrijdbad

Tussen 07:00-09:00 uur en tijdens vakanties tussen 07:00-10:00 uur is het banenzwemmen bij De Scheg op de manier zoals hiernaast weergegeven ingedeeld. Dit houdt in:

  • Vrij banenzwemmen: rustige zwemmers kunnen hier carrouselzwemmen
  • Doorzwembaan: de fanatieke zwemmers kunnen hier carrouselzwemmen
  • Zwemsnelweg: de fanatieke zwemmers kunnen hier borstcrawlen, waarbij tegen de muur afgezet kan worden bij het keren.

De banen worden op locatie ook met bordjes aangegeven.

Op de overige banenzwemtijden is er in het wedstrijdbad de mogelijkheid om in carousselvorm te zwemmen doormiddel van de zwemsnelweg. Deze is dan beschikbaar in twee van de zes banen.

 

 

 

Openingstijden

BANENZWEMABONNEMENT

Zwem je meerdere keren per week? Met het banenzwemabonnement kan je 1x per dag en 250x per jaar banenzwemmen. Het abonnement wordt afgesloten voor minimaal één jaar, waarna het per maand schriftelijk opzegbaar is.
De maandelijkse betaling wordt per automatische incasso voldaan. Na bestelling gaan het abonnement en de incasso in vanaf de eerstvolgende werkdag.
BANENZWEMABONNEMENT BESTELLEN

RESERVEREN & ANNULEREN

Reserveren kan vanaf 14 dagen voor je bezoek, is niet verplicht maar verzekert je van toegang. Bezit je al een ticket? Onder de ‘meest gestelde vragen’ lees je hoe te reserveren.

Het wijzigen/annuleren van een reservering kan tot aanvang van de activiteit online. Bij een te late annulering vervalt het bezoek. Er vindt geen restitutie plaats. Log in onder je account en ga naar ‘Mijn actieve producten’. Losse tickets kunnen tot max. 2 maanden na aanschaf verplaatst worden. Pashouders ontvangen het tegoed retour.
INLOGGEN

meest gestelde vragen

BanenzwemmenTarief
1x banenzwemmen€ 6,30
10x banenzwemmen* € 55,45
25x banenzwemmen*€ 126,00
50x banenzwemmen* € 236,25
Banenzwemabonnement, per maand€ 29,25
*1 jaar geldig, daarna vervalt tegoed