Al 30 jaar lang bewegen jaarlijks honderdduizenden bezoekers bij De Scheg. In de sporthallen, het zwembad, op de squashbanen en ijsbaan wordt getraind door jong en oud. Kinderen halen er hun zwemdiploma, verenigingen vinden er hun thuishonk.

Op 8 oktober 1993 werd Sport- en Belevingscentrum De Scheg officieel geopend door toenmalig Prins Willem-Alexander. Dit jaar was Koning Willem-Alexander opnieuw bij De Scheg aanwezig om de Koningsspelen samen met 850 kinderen van vijf basisscholen te openen. Deze jaarlijkse landelijke sportdag beoogt kinderen aan te zetten tot een gezonde leefstijl. Evenementen als deze dragen bij aan het sportplezier en de sportstimulering. Door de lessen die uitgevoerd worden door verschillende verenigingen, vinden kinderen sneller aansluiting bij een club.

Als één van de weinige overdekte locaties is De Scheg zeer geschikt om (sport)evenementen van deze omvang te faciliteren.

Om de bezoekers van De Scheg een uitnodigende, veilige en duurzame accommodatie te blijven bieden, is in de nabije toekomst renovatie noodzakelijk. Daarom is ‘Visie De Scheg’ gestart. Benieuwd wat dit inhoudt en wat De Scheg voor Deventer betekent?

LEES HET HIER

 

De scheg al 30 jaar koninklijk in beweging

meest gestelde vragen