Veilig bewegen bij Zwemfit aangepast banenzwemmen

Iedere dinsdagmiddag is er ‘Zwemfit aangepast banenzwemmen’ bij De Scheg. Een les speciaal voor mensen die willen banenzwemmen, maar dit door bijvoorbeeld revalidatie tijdelijk niet kunnen. Tijdens dit half uur kun je op rustig niveau individueel of met eigen begeleiding banenzwemmen in het wedstrijd- en/of instructiebad. We proberen een rustige omgeving te creëren door het aantal deelnemers en een vrije in- en uitloop te beperken.

Eén van onze deelnemers heeft last van beperkingen door aanhoudende klachten na een COVID-infectie, ook wel Long-Covid genoemd. Prikkelbronnen zoals fel licht, geluid en meerdere mensen om hem heen veroorzaken klachten. Ook zijn zijn lichamelijke inspanningen aan grenzen gebonden. Door zijn behandelend arts van het Deventer Ziekenhuis werd hij op het bestaan van ‘Zwemfit aangepast banenzwemmen’ geattendeerd.

“Rustig bewegen met een beperkt aantal deelnemers in het water en zonder spotlights leek mij een aantrekkelijke optie”, vertelt de deelnemer. “De praktijk brengt me alles waarop ik had gehoopt en meer! De begeleiding is erg goed. Ik voel me welkom door de badmeesters die mij bij naam kennen en rekening houden met mijn mogelijkheden. Er liggen zwemhulpmiddelen klaar en er is altijd ruimte voor tips en tricks. Er zijn twee baden waar je kunt zwemmen. Na een paar baantjes rustig zwemmen in het wedstrijdbad kan ik in het warme water van het instructiebad lekker dobberen en de spieren ontspannen. Op deze manier bewegen is voor mij veilig omdat het geen extra klachten oplevert. Ik merk dat ik er elke week weer naar uitzie om te gaan zwemmen!”

MEER INFORMATIE

Geplaatst op 2023-11-23

Meer berichten

Jaarverslag 2023

Jaarverslag 2023

Maak kennis met de beweegmakelaar

Maak kennis met de beweegmakelaar

Koningsspelen groot succes

Koningsspelen groot succes

Maak werk van beleving in beweging

Maak werk van beleving in beweging

Meer persberichten

Beweegactiviteiten voor 55+

Beweegactiviteiten voor 55+

Meer verhalen

Gijs ter Horst

Gijs ter Horst

"Door de flexibele tijden, kan ik mijn werk goed met school en sport combineren"

Horecamedewerker

Lode Acke

Lode Acke

“Hier kan ik mijn talent binnen de sport ontdekken.”

Vakleerkracht bewegingsonderwijs

Hassan Amraoui

Hassan Amraoui

"Ik leer elke dag nieuwe dingen"

Sporthalbeheerder

Anja Bijkerk

Anja Bijkerk

"Er staat je veel ten dienste en er wordt in je geïnvesteerd"

Zweminstructeur en Toezichthouder