Iedereen Actief

Iedereen Actief is het programma dat aangepast sporten onder de aandacht brengt in de regio. Onder het motto ‘Ontdek en doe mee!’ legt Iedereen Actief duurzame verbindingen tussen aanbieders (professionals en vrijwilligers) en gebruikers (sporters en organisaties).

Het sportkennismakingsprogramma van Iedereen Actief laat kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking sporten en participeren in de samenleving, samen met mensen zonder beperking. Inmiddels wordt ‘inclusief sporten’ steeds vaker mogelijk bij sportverenigingen en andere sportorganisaties waarbij het normaal is dat iedereen kan deelnemen!  In een inclusieve samenleving ervaart niemand obstakels om mee te kunnen doen.

IEDEREEN ACTIEF

Aangepast Sporten

Uniek Sporten

Voor mensen met een beperking of chronische aandoening is het niet altijd eenvoudig een passende sport te vinden. Sportbedrijf Deventer vindt het belangrijk dat iedereen in de gemeente Deventer actief mee kan blijven doen. Daarom sluiten wij ons samen met andere Overijsselse gemeenten aan bij het platform Uniek Sporten. Sportbedrijf Deventer is voor de regio Salland, waar Deventer, Olst-Wijhe en Raalte onder vallen, de uitvoerende partij van dit samenwerkingsverband en werkt hierin samen met Sportbedrijf Raalte en ut Huus.

Via de website en de app ‘Uniek Sporten’ kunnen mensen met een beperking en doorverwijzers eenvoudiger een passende sport- en beweegactiviteit vinden in de omgeving.

Oproep sport- en beweegaanbieders

Wij roepen sport- en beweegaanbieders op, om hun aanbod aan te melden op de website van Uniek Sporten. Naast het vergroten van uw zichtbaarheid, kunt u een crowdfundingsactie starten om activiteiten of materialen te financieren.

Uniek Sporten Deventer

SPORTcarrousel

Voor kinderen en volwassenen met een (verstandelijke) beperking is het niet altijd makkelijk om een sport (vereniging) te vinden die bij ze past.
Bij de SPORTcarrousel kunnen zij kennis maken met een diversiteit aan sporten.

SPORTcarrousel is mede mogelijk gemaakt door de deelnemende sportverenigingen, Sportbedrijf DeventerTCR ToursSallcon en de Deventer Sportploeg

Dus kom, ontdek en doe mee!

SPORTCARROUSEL

De Deventer Sportploeg

Een ander initiatief waar Sportbedrijf Deventer aan meewerkt is De Deventer Sportploeg, de meest bijzondere sportploeg van Deventer. Alle sporters hebben namelijk een verstandelijke beperking. Zij sporten bij verschillende reguliere sportverenigingen in de stad, op hun eigen niveau. Bezoek voor meer informatie de website.

Deventer Sportploeg

Vragen?

Heeft u vragen over aangepast sporten?  Neem dan contact op met onze regisseur Aangepast Sporten en regiocoach Salland, Kees van Hoof.

Neem contact op

Kees van Hoof
Kees van Hoof
06-53676461