Beweegmakelaar

In de gemeente Deventer kan iedere inwoner plezier ervaren aan sporten en bewegen. U kunt sporten bij een sportvereniging of aan een andere beweegactiviteit, zoals bijvoorbeeld ‘loop je fit’ of buurtgeluk, deelnemen.

Door een samenwerking met het Deventer Ziekenhuis, de Huisartsen Coöperatie Deventer en Omstreken en Sportbedrijf Deventer is het mogelijk om vanuit de zorg kennis te maken met de Beweegmakelaar.

De Beweegmakelaar ondersteunt en begeleid mensen naar passend sport- en beweegaanbod en volgt de patiënt een jaar lang zodat er een positieve gedragsverandering ontstaat richting een actieve(re) en gezonde(re) leefstijl.

Door te bewegen worden hart- en vaatstelsel versterkt, worden spieren sterk genoeg om eventuele blessures te voorkomen en is het wellicht mogelijk om te reduceren in medicijngebruik.

Beweegmakelaar

Ook aan de slag?

Bent u geïnteresseerd in de rol en het proces van de Beweegmakelaar en hoe deze geïmplementeerd kan worden in uw gemeente? Wilt u weten met welke partners u kunt samenwerken? Welke mogelijkheden er zijn om het te financieren of ondersteuning bij het tot stand komen van de Beweegmakelaar? Bekijk onderstaande pakketten en neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Vragen of meer informatie nodig over de pakketten? Neem contact op met één van onze beweegmakelaars.

Pakket A – gratis te downloaden

  • Handboek ‘de Beweegmakelaar’ met stap voor stap toelichting om de Beweegmakelaar in de gemeente te organiseren. Download HIER.

Pakket B – € 240,- (excl. eventuele reiskosten)

  • Handboek ‘de Beweegmakelaar’ met stap voor stap toelichting om de Beweegmakelaar in de gemeente te organiseren
  • Voorbeeld subsidieaanvraag
  • Presentatie op locatie of online met toelichting op de beweegmakelaar, feiten, cijfers en Q&A.

Pakket C – € 860,- (excl. eventuele reiskosten)

  • Handboek ‘de Beweegmakelaar’ met stap voor stap toelichting om de Beweegmakelaar in de gemeente te organiseren
  • Voorbeeld subsidieaanvraag
  • Presentatie op locatie of online met toelichting op de beweegmakelaar, feiten, cijfers en Q&A
  • Begeleidingstraject voor implementatie in de gemeente.

Doorverwijzing

U kunt bij de beweegmakelaar terecht wanneer u een doorverwijzing heeft gekregen vanuit het Deventer Ziekenhuis of uw eigen huisarts.

Onze Beweegmakelaars

Meriel Hendriks
06-20938476
Anita Ruiter
06-20293922