Initiatieven

Swimstars

Sportstars

Sportactief

Uniek SPorten

Seniorensport

Sportindeventer.nl

Deventer Sportverkiezing

Bedrijfssport

Initiatieven

In de gemeente Deventer worden verschillende initiatieven georganiseerd om alle leeftijdsgroepen in beweging te krijgen en te houden. Sportbedrijf Deventer biedt ondersteuning en faciliteert hierin bijvoorbeeld door samen met verenigingen activiteiten zoals Swimstars en Sportstars te initieren, waarbij kinderen nieuwe sporten ontdekken en mogelijk doorstromen naar verenigingen. Of programma’s voor senioren zoals ZwemFit, waarbij er ruimte is voor het sociale karakter van de activiteit. Uniek Sporten is het programma dat aangepast sporten onder de aandacht brengt in Overijssel en duurzame verbindingen legt tussen aanbieders (professionals en vrijwilligers) en gebruikers (sporters en organisaties). Uniek Sporten is actief in de regio Salland; in de gemeenten Deventer, Olst-Wijhe en Raalte.
Samen met de Gemeente Deventer heeft Sportbedrijf Deventer, met medewerking van NOC*NSF, het online sportplatform Sportindeventer.nl opgezet, om de vraag naar en het aanbod van sport in de gemeente Deventer beter toegankelijk te maken. Op deze wijze is er een platform gecreëerd waardoor alle doelgroepen op een laagdrempelige manier in beweging kunnen worden gebracht.
Sportbedrijf Deventer wil daarnaast ook ondernemend Deventer inspireren en uitdagen om met sport, bewegen en vitaliteit aan de slag te gaan. Het doel van Bedrijfssport is het duurzaam stimuleren van sport- en beweeggedrag ter verbetering van de gezondheid. Vooral voor werknemers met een zittend beroep ziet Sportbedrijf Deventer veel kansen om de vitaliteit te verbeteren.