Anja Bijkerk

Mijn naam is Anja, 58 jaar, en ik ben Zweminstructeur en Toezichthouder bij Sportbedrijf Deventer.

Toen mijn administratieve functie, bij een veevoer productiebedrijf, kwam te vervallen ben ik op zoek gegaan naar ander werk. Ik ben zelf een zwemmer en zwem drie keer per week een half uur in het Borgelerbad. Dit doe ik al zo’n 25 jaar. In die 25 jaar heb ik meegeholpen met de Zwemvierdaagse en het Kerstzwemmen. Zwemster en inmiddels collega Wilma, vroeg of ik misschien ‘Zwemoma’ wilde worden bij het schoolzwemmen op donderdagochtend. Bij het in ontvangst nemen van het kerstpakket ging het balletje rollen en sinds 2022 werk ik bij Sportbedrijf Deventer.

Voor ik als Toezichthouder kon starten, werd er een zwemtest afgenomen. Eerst intern en kort daarna bij de ZRZ (Zwemmend Redden voor Zwembaden).

 

 

“Via Sportbedrijf Deventer kon ik een opleiding volgen tot zweminstructeur.”
Toen ik een aantal maanden als toezichthouder werkte, werd ik gevraagd of ik via het sportbedrijf een opleiding wou volgen bij de NBZ tot zweminstructeur. Met daarbij een aantal(betaalde stage-uren in de week. Na een opleidingstraject van 10 maanden, kon ik als Zweminstructeur aan de slag!

Het is in Nederland belangrijk dat kinderen leren zwemmen. Omdat ik zelf ook graag zwem, vind ik het geweldig om dit kinderen ook aan te leren. Soms lukt het een kindje de ene week nog niet om op de rug te drijven, maar lijkt het de week erop, alsof ze nooit anders gedaan hebben.

“In het zwembad is het bijna altijd gezellig.”
We hebben een erg leuk team instructeurs, waardoor de werksfeer goed is. Ook in mijn rol als Toezichthouder is het in het zwembad bijna altijd gezellig. Het is natuurlijk niet altijd leuk om gasten op regels te moeten aanspreken. Maar over het algemeen reageren gasten positief.

Hoe ik Sportbedrijf Deventer zie als werkgever? Er staat je veel ten dienste en er wordt in je geïnvesteerd. Verder worden er cursussen aangeboden als EHBO, BHV en ZRZ.

Geplaatst op 2023-11-21

Meer berichten

Project Kind naar Gezonder Gewicht nu ook voor 13 t/m 17 jarigen

Project Kind naar Gezonder Gewicht nu ook voor 13 t/m 17 jarigen

Nomineren Deventer Sportverkiezing van start

Nomineren Deventer Sportverkiezing van start

Veilig bewegen bij Zwemfit aangepast banenzwemmen

Veilig bewegen bij Zwemfit aangepast banenzwemmen

Schaatspromotieweek met een gouden randje

Schaatspromotieweek met een gouden randje

Meer persberichten

Beweegactiviteiten voor 55+

Beweegactiviteiten voor 55+

Meer verhalen

Gijs ter Horst

Gijs ter Horst

"Door de flexibele tijden, kan ik mijn werk goed met school en sport combineren"

Horecamedewerker

Lode Acke

Lode Acke

“Hier kan ik mijn talent binnen de sport ontdekken.”

Vakleerkracht bewegingsonderwijs

Hassan Amraoui

Hassan Amraoui

"Ik leer elke dag nieuwe dingen"

Sporthalbeheerder