Anja

Naam: Anja
Leeftijd: 58 jaar
Functie: Zweminstructeur en Toezichthouder

Toen mijn administratieve functie, bij een veevoer productiebedrijf, kwam te vervallen ben ik op zoek gegaan naar ander werk. Ik ben zelf een zwemmer en zwem drie keer per week een half uur in het Borgelerbad. Dit doe ik al zo’n 25 jaar en het liefst natuurlijk in het buitenbad. In die 25 jaar heb ik meegeholpen met de Zwemvierdaagse en het Kerstzwemmen. Zwemster en inmiddels collega Wilma, vroeg of ik misschien ‘Zwemoma’ wilde worden bij het schoolzwemmen van de Linde op donderdagochtend. Na het uitdelen van het kerstpakket ging het balletje rollen en sinds 2022 werk ik bij Sportbedrijf Deventer.

Voor ik als Toezichthouder kon starten, werd er een zwemtest afgenomen. Eerst intern en kort daarna bij de ZRZ (Zwemmend Redden voor Zwembaden). Doordat ik had aangegeven ook Zweminstructeur te willen worden, werd ik een aantal maanden later gevraagd of ik via Sportbedrijf Deventer een opleiding zou willen doen bij de NBZ (Nationale Beroepsopleiding Zwemonderwijs) tot zweminstructeur. Met daarbij een aantal (betaalde) stage uren in de week. Hierdoor kon ik na een opleidingstraject van 10 maanden als Zweminstructeur aan de slag! Het is in Nederland belangrijk dat kinderen leren zwemmen. Omdat ik zelf ook graag zwem, vind ik het geweldig om dit kinderen ook aan te leren. Soms lukt het een kindje de ene week nog niet om op de rug te drijven, maar lijkt het de week erop, alsof ze nooit anders gedaan hebben.

We hebben ook een erg leuk team instructeurs, waardoor de werksfeer goed is. Ook in mijn rol als Toezichthouder is het in het zwembad bijna altijd gezellig. Alle gasten komen omdat ze het leuk vinden om te zwemmen en hebben dus plezier. Het is natuurlijk niet altijd leuk om gasten op regels te moeten aanspreken. Maar over het algemeen reageren ze positief. Het is tenslotte best een hele verantwoordelijke functie.

Hoe ik Sportbedrijf Deventer zie als werkgever? Er staat je veel ten dienste en er wordt in je geïnvesteerd. Dat is als je je werk serieus neemt en laat zien dat je wel wilt. Verder worden ercursussen aangeboden als EHBO, BHV EN ZRZ. En hiervoor herhalingscursussen.

Geplaatst op 2023-11-21

Meer berichten

Veilig bewegen bij Zwemfit aangepast banenzwemmen

Veilig bewegen bij Zwemfit aangepast banenzwemmen

Schaatspromotieweek met een gouden randje

Schaatspromotieweek met een gouden randje

Jubileum 30 jaar De Scheg

Jubileum 30 jaar De Scheg

Nieuwste editie ‘De Sportiefste krant’

Nieuwste editie ‘De Sportiefste krant’

Meer persberichten

Koningsspelen een succes

Koningsspelen een succes

Schoolteams gaan Food Challange aan

Schoolteams gaan Food Challange aan

Beweegactiviteiten voor 55+

Beweegactiviteiten voor 55+

Thomas Krol wint Deventer Sportverkiezing 2019

Thomas Krol wint Deventer Sportverkiezing 2019

Meer verhalen

Lode

Lode

"Een leuke en dynamische werkgever waarbij je binnen de juiste kaders veel vrijheid kan krijgen"

Sport -en beweegcoach bewegingsonderwijs

Hassan

Hassan

"Ik leer elke dag nieuwe dingen"

Sporthalbeheerder