Maak kennis met de beweegmakelaar

Bij Sportbedrijf Deventer zijn twee beweegmakelaren werkzaam. Zij begeleiden mensen vanuit het Deventer Ziekenhuis, huisartsen en fysiotherapeuten naar passend sport- en beweegaanbod. Ze zijn de spin in het web tussen zorg, sport en bewegen.

Anita Ruiter (links op de foto) is sinds 2018 Beweegmakelaar. Met haar achtergrond als sport- en bewegingsagoog weet Anita goed wat mensen nodig hebben om meer te bewegen en wat dan bij hen zou passen. Naast Beweegmakelaar is Anita gymdocent in het basisonderwijs, begeleidt ze mensen in het water bij Zwemfit en wandelt ze zelf graag langs de IJssel.

Meriel Hendriks (in het midden op de foto) werkt sinds 2020 als Beweegmakelaar bij Sportbedrijf Deventer. Naast deze functie is Meriel leefstijlcoach. Met haar kennis begeleidt ze mensen naar een gezonde(re) en actieve leefstijl.

Als je bent doorverwezen door de huisarts, praktijkondersteuner of de behandelaar van het Deventer Ziekenhuis kijken Anita en Meriel samen met jou hoe je in het dagelijks leven meer zou kunnen bewegen (en dus minder zitten). Daarnaast zoeken ze in een uitgebreid intakegesprek samen met jou uit welke sport- of beweegactiviteit goed bij je past. Ze houden daarbij rekening met wat écht bij je past op fysiek, financieel en sociaal gebied maar ook of het binnen of buiten is, of het zo dicht mogelijk bij huis kan en bovenal dat je plezier gaat beleven aan je sport- of beweegactiviteit. Want als je iets leuk vindt, blijf je het ook volhouden.

Anita en Meriel volgen je een jaar lang.

MEER INFORMATIE

Heb je geen doorverwijzing vanuit de zorg maar wil je wel een gratis adviesgesprek over passend sport- en beweegaanbod? Dan kun je terecht bij de Wijkmakelaar sport en bewegen, Chantal Herms (rechts op de foto). Zij is er voor inwoners, sport- en beweegaanbieders én professionals. Voor een gesprek met Chantal heb je geen doorverwijzing nodig.

MEER INFORMATIE ARTIKEL SPORT EN WELZIJN

Geplaatst op 2024-05-24

Meer berichten

Jaarverslag 2023

Jaarverslag 2023

Maak kennis met de beweegmakelaar

Maak kennis met de beweegmakelaar

Koningsspelen groot succes

Koningsspelen groot succes

Maak werk van beleving in beweging

Maak werk van beleving in beweging

Meer persberichten

Beweegactiviteiten voor 55+

Beweegactiviteiten voor 55+

Meer verhalen

Gijs ter Horst

Gijs ter Horst

"Door de flexibele tijden, kan ik mijn werk goed met school en sport combineren"

Horecamedewerker

Lode Acke

Lode Acke

“Hier kan ik mijn talent binnen de sport ontdekken.”

Vakleerkracht bewegingsonderwijs

Hassan Amraoui

Hassan Amraoui

"Ik leer elke dag nieuwe dingen"

Sporthalbeheerder

Anja Bijkerk

Anja Bijkerk

"Er staat je veel ten dienste en er wordt in je geïnvesteerd"

Zweminstructeur en Toezichthouder