Schaatspromotieweek met een gouden randje

Het was gezellig druk op IJsbaan De Scheg deze week. Maar liefst 2000 Deventer basisscholieren trotseerden het ijs tijdens de schaatspromotieweek. De schaatspromotieweek is een initiatief van Sportbedrijf Deventer om het bewegen onder de jeugd te stimuleren en tevens kinderen in de gemeente Deventer de kans te bieden om kennis te maken met de schaatssport.

“We vinden het fantastisch om het seizoen op deze wijze te mogen openen”, vertelt Maaike Veldhuis van Schaatsschool De Scheg. “We leren kinderen op speelse wijze ‘ijsvrij’ worden. Ervaren of onervaren, iedereen kan deelnemen. Dankzij de introductie van speciale schaatsframes is het ook voor kinderen met een fysieke beperking mogelijk om mee te doen.”

Voor het eerst sloegen Sportbedrijf Deventer en de Sven Kramer Academy (SKA) dit jaar de handen in één. Op woensdag en donderdag verzorgde de SKA een gevarieerd programma op het ijs. Ook was het mogelijk om een zogenaamde 11stedentocht te schaatsen. Als kers op de taart bracht olympisch kampioen Sven Kramer een bezoek aan de ijsbaan. Samen met de kinderen opende hij het evenement en schaatste hij een rondje.

“Het was een schaatspromotieweek met een gouden randje”, aldus Maaike.

Geplaatst op 13 oktober 2023

Gerelateerde Berichten

Save the date: 15 juni Ladies Night

Save the date: 15 juni Ladies Night

Nog een paar plekken vrij bij snelcursus zwemles

Nog een paar plekken vrij bij snelcursus zwemles

Nieuw: kinderfeestje met VR-experience

Nieuw: kinderfeestje met VR-experience

Trim & Swim

Trim & Swim