Samen Sportief in Beweging

Samen Sportief in Beweging is een gecombineerde leefstijlinterventie (GLi) voor volwassenen met overgewicht en een verhoogd gezondheidsrisico. We begeleiden deelnemers naar een gezonde leefstijl. Na deelname aan het programma bewegen deelnemers meer, eten gezonder en voelen zich sterker en gezonder.

Zit je niet lekker in je vel? Heb je overgewicht en al verschillende diëten geprobeerd? Verval je bij stress in oude gewoontes? Heb je weinig energie en voel je je futloos? Vind je het lastig om echt te ontspannen? Wil je meer bewegen maar weet niet hoe of waar je moet beginnen?

Dan is meedoen aan de gecombineerde leefstijlinterventie (GLi) misschien wel iets voor jou. De Gecombineerde Leefstijlinterventie is gericht op duurzame gedragsverandering om een gezonde leefstijl te bereiken én te behouden.

Fabian is één van de deelnemers van het GLi programma in Deventer en vertelde erover bij EenVandaag. Bekijk hier de video.

Samen Sportief in Beweging

Wanneer mag je meedoen?
Je mag meedoen als je 18 jaar of ouder bent en overgewicht of obesitas heeft. Je hebt een verwijzing van de huisarts nodig. De huisarts bepaalt of je overgewicht of obesitas heeft aan de hand van je BMI. Je kan dit zelf nakijken wat je BMI is via bijvoorbeeld deze link. Als je BMI tussen de 30 en 40 ligt, dan mag je altijd meedoen aan de cursus. Ook als je een BMI van 25 of hoger hebt in combinatie met slaapapneu of artrose of in combinatie met een verhoogd risico op diabetes type 2 en hart- en vaatziekten.

 

Meer informatie

Ben je gemotiveerd om mee te doen aan de gecombineerde leefstijlinterventie Samen Sportief in Beweging? Neem dan contact op met je huisarts voor het regelen van de doorverwijzing. De huisarts neemt contact op met de leefstijlcoach en zij belt je op voor het maken van een afspraak voor het intakegesprek.

Lees meer 

Neem contact op

Meriel Hendriks
Meriel Hendriks
06-20938476