Banenzwemmer Jan (74) zwemt iedere doordeweekse ochtend

Iedere ochtend, van maandag tot en met zaterdag, opent het Borgelerbad haar deuren om zeven uur ’s ochtends voor het banenzwemmen. Een activiteit waarbij iedere zwemliefhebber op zijn/haar eigen niveau de dag kan beginnen.

Wij spraken fanatiek banenzwemmer Jan, die vertelt over zijn ervaring met het banenzwemmen. Jan is inmiddels 74 jaar en komt al tien jaar lang elke doordeweekse ochtend vanuit Diepenveen op de fiets naar het Borgelerbad. Vanaf acht uur s’ ochtends begint hij baantjes te trekken om zijn vitaliteit op pijl te houden.

Hoe is Jan bij het Borgelerbad terecht gekomen?

“Toen ik 41 jaar was, besloot ik om alsnog mijn zwemdiploma te halen. Dat was het begin van mijn avontuur bij het Borgelerbad. Heupproblemen begonnen op te spelen en ik ontdekte al snel dat zwemmen niet alleen een plezierige activiteit was, maar ook erg nuttig voor de soepelheid in mijn heup. Elke ochtend stap ik op de fiets vanuit Diepenveen naar het Borgelerbad!”, vertelt Jan.

Maar wat drijft Jan om zo trouw aan deze activiteit deel te nemen?

“Voor mij is de combinatie van ontspanning en fit blijven de grootste motivatie achter mijn trouwe deelname aan het banenzwemmen. Daarbij zwem ik nu al tien jaar elke doordeweekse ochtend (daarvoor twee keer per week) en het personeel is altijd vriendelijk. Er hangt hier al die jaren een fijne sfeer. Hierdoor blijf ik gemotiveerd en enthousiast om te blijven zwemmen” , vertelt Jan.

Zou Jan anderen ook adviseren om te beginnen met banenzwemmen?

“Ja, absoluut! Het grootste voordeel van banenzwemmen voor mij is de mogelijkheid om mijn heup soepel te kunnen bewegen met mijn blessure, maar ook het sociale contact door achteraf samen een kopje koffie te drinken is altijd fijn”, sluit Jan af.

OPENINGSTIJDEN

 

Geplaatst op 28 december 2023

Gerelateerde berichten

Tariefswijziging

Tariefswijziging

Inschrijving Zwem4Daagse gestart

Inschrijving Zwem4Daagse gestart

Profiteer van ons zomerabonnement

Profiteer van ons zomerabonnement

Nog een paar plekken vrij bij snelcursus

Nog een paar plekken vrij bij snelcursus