Evenementen op de ijsbaan

De ijsbaan in Deventer is vanaf 9 oktober weer geopend. Naast het recreatieve bezoek dat dagelijks mogelijk is, staan er ook diverse evenementen op de planning
Hieronder staan de evenementen voor het seizoen 2021/2022 opgesomd:

Holland Cup & Rabobank 1 / IJsselcup
16 + 17 oktober 2021
Deze jaargang van de Holland Cup & Rabobank wordt afgetrapt met een weekend in Deventer. De wedstrijd dient als selectiemoment voor het NK afstanden. De schaatsers hebben zich kunnen plaatsen via speciale plaatsingswedstrijden, omdat er afgelopen seizoen door de coronamaatregelen bijna geen wedstrijden zijn gereden.

De Rabo Holland Cup is een jaarlijks terugkerende serie schaatswedstrijden die wordt georganiseerd door de KNSB. De wedstrijdreeks, die dit seizoen voor de elfde keer plaats vindt, bestaat uit meerdere wedstrijden verspreid over de maanden oktober tot en met maart. Vanaf seizoen 2018-2019 is Rabobank naamgevend hoofdsponsor.
De opzet is vergelijkbaar met die van de ISU World Cup. Per Rabo Holland Cup kan een schaatser punten verdienen en aan het eind van de cyclus is de winnaar die schaatser die in het eindklassement bovenaan staat.

In veel gevallen maakt de Rabo Holland Cup deel uit van een van de schaatsklassiekers, zoals de Kraantje Lek Trofee, de Eindhoven Cup, de Gruno Bokaal. Bij deze klassiekers tellen maar bepaalde afstanden mee voor de Holland Cup. Daarnaast hebben veel Rabo Holland Cups en klassiekers een tweede belang: het kunnen verdienen van startbewijzen voor de Nederlandse kampioenschappen.


Selectiewedstrijd NK Jeugd
4 + 5 december 2021

Op 4 en 5 december vinden op IJsbaan De Scheg de Landelijke selectie NK Junioren Allround A en B plaats. Afgelopen jaar kon deze wedstrijd helaas niet doorgaan vanwege de omstandigheden, maar nu staan weer ouderwets de volgende afstanden op het programma: 500 meter, 1.000 meter en 1.500 meter.

 

Marathon Cup 7 – Van Wijnen Marathon
11 december 2021
Dit jaar bestaat de Marathon Cup uit 14 wedstrijden. De eerste vindt plaats in Amsterdam op 23 oktober en het seizoen wordt afgesloten tijdens de finale in Leeuwarden op 27 februari. Op  11 december staat de marathon in Deventer op de planning.
De mannen en vrouwen van de lange adem strijden in de Marathon Cup om de dagwinst en om punten voor het algemeen klassement. De winnaar van het klassement wint uiteindelijk de Marathon Cup.
Het landelijke marathonpeloton kent vier verschillende pelotons: Topdivisie Heren, Topdivisie Dames, Beloftendivisie Heren en Beloftendivisie Dames.

Geplaatst op 2021-10-11