Op vrijdag 22 april 2022 is het eindelijk weer zover; de Koningsspelen! Een dag vol sport, plezier en beweging waarbij leerlingen van basisscholen in de gemeente Deventer zich lekker kunnen uitleven. Sportbedrijf Deventer zorgt net als voorgaande jaren voor de organisatie. Dit jaar zijn er een aantal mogelijkheden waarvoor je je als school kunt inschrijven:

Koningsspelen 2022

  • Schooleditie groep 1 t/m 8 – met de digitale leskaarten die zijn ontwikkeld door vakdocenten van Sportbedrijf Deventer. Deze sportieve beweegactiviteiten kun u uitzetten op het schoolplein met materiaal uit de gymzaal of wat u al heeft voor het buitenspelen. Deze leskaarten zijn geschikt om met alle groepen uit te voeren. Wilt u liever nog niet met uw klassen naar een sportlocatie komen, dan is dit een ideale oplossing. De digitale leskaarten worden verstuurd per e-mail.
  • Sportclinics groep 5 t/m 8 – met een school of klas op een sportlocatie. Veel sportverenigingen hebben bij ons aangegeven dat zij wederom sportclinics in hun tak van sport willen verzorgen. Hiervoor kunt u uw klassen inschrijven. Het betreft hier geen vrije keuze. Sportbedrijf Deventer wijst locaties en sportclinics toe aan uw klassen. Hierbij proberen wij scholen zo min mogelijk te laten mengen en kruisen met andere scholen. Deze clinics zijn voor de groepen 5 t/m 8, waarbij de groepen 8 zoveel mogelijk bij vrijzwemmen in De Scheg worden ingedeeld.

Sportverenigingen die meedoen met de Koningsspelen 2022: SV Helios, TPC Colmschate, Avior, Deventer Hockey Vereniging, TC De Schapekolk, Salland Cricket Club, AV Daventria 1906, The Pickwick Players, ABS Bathmen, Reddingsbrigade Deventer, DSC Handbal, Budo Vereniging Deventer, All The Above, De Schapekolk, Honk- & Softbal The Eagles, DBC Karro Deux en Deventer Padel.

  • SportinDeventer.nl vouchers. Leerlingen kunnen zich na de Koningsspelen via sportindeventer.nl inschrijven voor een kennismakingstraining bij een sportvereniging naar keuze. Dit is gratis en zal na de Koningsspelen plaatsvinden. Hiervoor krijgen alle leerlingen van groep 3 t/m groep 8 een voucher.

Inschrijven voor de Koningsspelen kan tot en met zondag 20 maart 2022 via onderstaand inschrijfformulier. Let op: Wij hebben niet voor elke klas aanbod. Mocht er meer vraag dan aanbod zijn, zijn wij genoodzaakt om te loten. Zodoende kan het zijn dat er klassen uitgeloot worden en niet worden toegewezen aan een sportlocatie.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdXuS66hWl7rdcWVsYwg9MTxRwUv1ocw0fY5SzRQ4WBVk_w_A/viewform