Als ode aan de Hanze organiseert IJsbaan De Scheg dit ‘Hanzejaar’ tijdens de herfstvakantie een Hanze Handelsweek. Van 21 t/m 29 oktober worden bezoekers uitgenodigd om gratis deel te nemen aan het zogenaamde Hanzespel.

Tijdens de Hanze Handelsweek ontvangt iedere deelnemer bij binnenkomst hetzelfde aantal dukaten. Op en rondom de ijsbaan staan kooplieden verspreid. Zij onderhandelen stevig over hun handelswaar. Hebben jullie samen een prijs afgesproken? Dan mag er een spel gespeeld worden. Dit varieert van priksleeën tot wakvissen, maar ook het oplossen van een tangram of het spelen van een memorygame behoort tot de spellen. Tussendoor kan er gewoon lekker geschaatst worden.

De deelnemer die na vier opdrachten de meeste dukaten overhoudt en inlevert, ontvangt een seizoensabonnement 2023-2024 van IJsbaan De Scheg. Dagelijks worden de scores van de beste handelaren bijgehouden en gedeeld op de social mediakanalen van De Scheg. Ook de winnaar wordt via deze kanalen bekend gemaakt.

Deelname is voor bezoekers aan de ijsbaan gratis. Een regulier entreeticket kost € 8,35. Iedereen die tijdens de Hanze Handelsweek in middeleeuwse kledij IJsbaan De Scheg komt bezoeken, ontvangt 15% korting op hun entree.

Hanze Handelsweek