Als ode aan de Hanze organiseert IJsbaan De Scheg dit ‘Hanzejaar’ in de herfstvakantie een Hanze Handelsweek. Van 21 t/m 29 oktober worden bezoekers uitgenodigd om deel te nemen aan het zogenaamde Hanzespel.

Alle deelnemer ontvangen bij het eerste spel hetzelfde aantal dukaten. Op en rondom de ijsbaan staan kooplieden verspreid. Zij onderhandelen stevig over hun handelswaar. Hebben jullie samen een prijs afgesproken? Dan mag er een spel gespeeld worden. Dit varieert van priksleeën tot wakvissen, maar ook het oplossen van een tangram of het spelen van een memorygame behoort tot de spellen. Tussendoor kan er gewoon lekker geschaatst worden.

De deelnemer die na vier opdrachten de meeste dukaten overhoudt en inlevert, ontvangt een seizoensabonnement 2023-2024 van IJsbaan De Scheg ter waarde van € 249,35.

Dagelijks worden de scores van de beste handelaren bijgehouden en gedeeld op de social mediakanalen van De Scheg. Ook de winnaar wordt via deze kanalen bekend gemaakt.

 

Hanze Handelsweek

TIJDEN

De spellen vinden dagelijks plaats van 21 t/m 29 oktober 2023:

  • zaterdag van 13.00 tot 16.00 uur
  • zondag t/m vrijdag tussen 11.00 en 16.00 uur

 

 

GRATIS DEELNAME:
Alle bezoekers aan IJsbaan De Scheg kunnen gratis aan de Hanzespelen deelnemen. Maar je dient wel in het bezit te zijn van een ticket voor de ijsbaan. Een regulier entreeticket kost € 8,35.

ACTIE:
Bezoek je IJsbaan De Scheg tijdens de Handelsweek volledig in middeleeuwse kledij, dan ontvang je 15% korting bij aankoop van een entreeticket bij de kassa. Deze actie geldt alleen voor tickets die bij de kassa worden gekocht, is niet geldig voor online verkregen tickets en kan niet gecombineerd worden met andere acties.

Je kunt/hoeft je niet in te schrijven voor de Handelsspelen.

meest gestelde vragen