Evenementen op de ijsbaan

De ijsbaan in Deventer is vanaf 9 oktober weer geopend. Naast het recreatieve bezoek dat dagelijks mogelijk is, staan er ook diverse evenementen op de planning
Hieronder staan de evenementen voor het seizoen 2021/2022 op een rij.

 

Selectiewedstrijd NK Jeugd
4 + 5 december 2021

Op 4 en 5 december vinden op IJsbaan De Scheg de Landelijke selectie NK Junioren Allround A en B plaats. Kom kijken en wellicht zien we hier de toekomstige Olympisch kampioenen aan het werk.
Aangezien het hier om een allround kampioenschap gaat staan zowel sprintwedstrijden als langere afstanden op de planning.

 

Marathon Cup 7 – Van Wijnen Marathon
11 december 2021

Dit jaar bestaat de Marathon Cup uit 14 wedstrijden. De eerste vindt plaats in Amsterdam op 23 oktober en het seizoen wordt afgesloten tijdens de finale in Leeuwarden op 27 februari. Op  11 december staat de marathon in Deventer op de planning.
De mannen en vrouwen van de lange adem strijden in de Marathon Cup om de dagwinst en om punten voor het algemeen klassement. De winnaar van het klassement wint uiteindelijk de Marathon Cup.
Het landelijke marathonpeloton kent vier verschillende pelotons: Topdivisie Heren, Topdivisie Dames, Beloftendivisie Heren en Beloftendivisie Dames.

 

[GEWEEST] Holland Cup & Rabobank 1 / IJsselcup
16 + 17 oktober 2021

Deze jaargang van de Holland Cup & Rabobank wordt afgetrapt met een weekend in Deventer. De wedstrijd dient als selectiemoment voor het NK afstanden. De schaatsers hebben zich kunnen plaatsen via speciale plaatsingswedstrijden, omdat er afgelopen seizoen door de coronamaatregelen bijna geen wedstrijden zijn gereden.

De Rabo Holland Cup is een jaarlijks terugkerende serie schaatswedstrijden die wordt georganiseerd door de KNSB. De wedstrijdreeks, die dit seizoen voor de elfde keer plaats vindt, bestaat uit meerdere wedstrijden verspreid over de maanden oktober tot en met maart. Vanaf seizoen 2018-2019 is Rabobank hoofdsponsor.
De opzet is vergelijkbaar met die van de ISU World Cup. Per Rabo Holland Cup kan een schaatser punten verdienen en aan het eind van de cyclus is de winnaar die schaatser die in het eindklassement bovenaan staat.

In veel gevallen maakt de Rabo Holland Cup deel uit van een van de schaatsklassiekers, zoals de Kraantje Lek Trofee, de Eindhoven Cup, de Gruno Bokaal. Bij deze klassiekers tellen maar bepaalde afstanden mee voor de Holland Cup. Daarnaast hebben veel Rabo Holland Cups en klassiekers een tweede belang: het kunnen verdienen van startbewijzen voor de Nederlandse kampioenschappen.

Zaterdag 16 oktober
17.25-17.40 uur: inrijden
18.05 uur: 500m dames en heren, 1500m dames en heren

Zondag 17 oktober
17.25-17.40 uur: Inrijden
18.05 uur: 1000m dames en heren, 3000m dames, 5000m heren en Mass start

Geplaatst op 11 oktober 2021