11STEDEN SCHAATSDAGEN

Op zaterdag 7 oktober 2023 gaat het schaatsseizoen bij kunstijsbaan De Scheg van start. Speciaal voor uw school heeft Sportbedrijf Deventer en de Sven Kramer Academy de handen in één geslagen. Uw leerlingen kunnen meedoen aan een uniek maatschappelijk project “de 11steden schaatsdagen” waarbij de focus ligt om alle kinderen gratis kennis te laten maken met ijs. Kinderen die hoogstwaarschijnlijk normaal niet met ijs in aanraking kunnen komen. Voor de leerlingen van uw school is deelname én schaatsenhuur geheel gratis. Voor ouders en leraren die de leerlingen komen aanmoedigen staat een heerlijk gratis kopje koffie klaar! Het vervoer is op eigen gelegenheid.

 

Programma

Het programma vindt plaats op woensdag 11 en donderdag 12 oktober 2023. De Sven Kramer Academy zal, samen met de Schaatsschool van De Scheg, zorgen voor een gevarieerd programma op het ijs. Uitgangspunt is het maken van plezier. Er is een mogelijkheid voor kinderen om tijdens de deze schaatsdag een 11stedentocht te schaatsen. Daarnaast is er ruimte voor een wedstrijdje ijshockey en een 30meter sprint. Uiteraard is er ook ruimte om vrij te schaatsen en om de beste schaatstips te ontvangen!

Basisscholen kunnen groep 4 t/m 8 aanmelden voor dit programma. Ervaring met schaatsen is niet nodig. Schaatsen kunnen worden geleend bij onze ijsbaan. Indien iemand over eigen schaatsen beschikt kunnen die uiteraard worden meegenomen. Aanmeldingen gaan per groep. Een school kan meerdere groepen aanmelden.

11steden schaatsdagen

FRAME-SCHAATSEN

Om echt te zorgen dat álle kinderen kunnen komen schaatsen hebben wij dit seizoen 4 schaatsframes ter beschikking gekregen van “Stichting het gehandicapte kind”. Hierdoor is het mogelijk dat álle kinderen, met en zonder beperking, de mogelijkheid krijgen om samen te schaatsen. Deze frames zijn ook beschikbaar tijdens “de 11steden schaatsdagen”. Wilt u als school aangeven wanneer u zo’n frame nodig heeft voor 1 of meer van uw leerlingen? Dan kunnen wij hier rekening mee houden tijdens jullie bezoek.

BENODIGDHEDEN

De leerlingen dienen warme schaatskleding te dragen, waarin zij zich vrij kunnen bewegen. Voor de veiligheid adviseren wij het dragen van een schaatshelm of muts en handschoenen.

meest gestelde vragen

SchoolpromotieweekTarief
Deelname basisschoolleerlingen groep 4 t/m 8gratis

INSCHRIJVEN

Inschrijven kan via onderstaand inschrijfformulier. Mail voor meer informatie over uw inschrijving naar Schaatsschool De Scheg: [email protected] of bel naar 0570-659767.

Belangrijk om te weten:

  1. Deelname is gratis voor scholen en leerlingen.
  2. Wij gaan ervan uit dat de leerkracht aanwezig is om die dag zijn/haar groep te begeleiden.
  3. Deelname is op eigen risico.
  4. EHBO en medewerkers met een BHV diploma zijn aanwezig.
  5. Voor schaatsen en helmen wordt gezorgd.
  6. Handschoenen en lange broek zijn verplicht.
  7. Wij zorgen voor ranja, chocolademelk en soep. Zelf meegebrachte etenswaren mogen worden genuttigd. Voor docenten en begeleidende ouders is er koffie en thee.