Trimbad sluiting

Beste gasten, beste banenzwemmers,

De energie- en klimaatcrisis zorgen landelijk voor enorme uitdagingen. Lokale en landelijke overheid roepen op het energieverbruik terug te dringen. Als maatschappelijke organisatie en dochterbedrijf van de Gemeente Deventer willen ook wij aan deze oproep gehoor geven door in te zetten op besparing van energieverbruik. Daarom is in samenspraak met de gemeente Deventer onderzocht welke maatregelen er getroffen moeten worden.

Eén van deze maatregelen is het beperken van activiteiten met een naar verhouding hoog energieverbruik. Dit heeft als gevolg dat het verwarmde Trimbad, het buitenbad van het Borgelerbad, m.i.v. 1 november 2022 helaas gesloten wordt. Het Trimbad opent in het Pinksterweekend 2023.

In de wintermaanden kun je banenzwemmen in de binnenbaden van het Borgelerbad of De Scheg. De baden bieden voldoende capaciteit, waardoor iedereen kan blijven zwemmen. Ook zijn de momenten waarop je kunt banenzwemmen bij het binnenbad van het Borgelerbad gelijk aan de tijden waarop buiten gezwommen werd.

Het Trimbad sluit m.i.v. 1 november. Tot die tijd blijft het rooster voor het Trimbad ongewijzigd.

Op 12 oktober kwamen wij bijeen met een aantal vaste Trimbad gebruikers om het besluit toe te lichten en over energiebesparende maatregelen te spreken. Per mail zijn  later op de dag alle banenzwemmers van het Borgelerbad geïnformeerd. Voor bezoekers zonder mailadres, is er een brief  van dit bericht verkrijgbaar bij de receptie.

Voor meer informatie verwijzen wij graag naar de ‘meest gestelde vragen’ pagina op deze website.

Geplaatst op 12 oktober 2022

Gerelateerde berichten

Tariefswijziging

Tariefswijziging

Zes dagen per week banenzwemmen

Zes dagen per week banenzwemmen

Open dag reddingsbrigade en duikvereniging

Open dag reddingsbrigade en duikvereniging

Vernieuwing horeca

Vernieuwing horeca